#1: "Een plaats van rust"

Door broeder G. Vochteloo op 18 juni 2017.

"[...]t in het huis van haar man. Boaz is een beeld van God en Ruth is het beeld van Isra?l. Isra?l zal rust vinden bij God. Als er rust is, dan is er geen TEGENSTANDER, geen dreiging. Naomi woonde te midden van de vijanden van Isra?l. Ruth moest gaan liggen aan de voeten van Boaz en afwachten wat hij ging zeggen. Ruth moest zelf niet in actie komen. De[...]"
Trefwoorden: Losser, Israƫl, Vleugels


#2: "Naar Gods beeld"

Door broeder P. van der Lugt op 20 september 2015.

"[...]oofden. De joodse leiders probeerden Hem te verleiden door strikvragen. Zij wilden Hem aanklagen. De Here Jezus Christus was erg duidelijk naar Zijn TEGENSTANDERs. Hij doorzag de strikvraag en antwoordde met wijsheid: "...en geef aan God wat van God is". God heeft een beeld en de mens is geschapen naar het beeld van God. De mens heeft de fysiek[...]"
Trefwoorden: Beeld, Afbeelding, Gelijkenis


#3: "Gods goedertierenheid"

Door broeder T. Stier op 16 februari 2014.

"[...]in ons leven? Hij heeft ons verlost ( Hij is onze Go?l!). Hij heeft de prijs betaald door het bloed van Zijn eigen Zoon. Hij heeft ons verlost van de TEGENSTANDER. Israel vertrouwt nu nog op zijn leger, maar er zal een tijd komen dat zij moet erkennen dat niet zijn leger, maar zijn God alleen kan verlossen. Dan zal de Here Jezus Christus verschijn[...]"
Trefwoorden: TEGENSTANDER, Verlosser, Israel


#4: "Schuilen bij God"

Door broeder W. Evers op 22 september 2013.

"[...]n gezin en zijn bezittingen worden gestenigd. God kan zonden niet door de vingers zien, daarom moet de Here Jezus Christus aan het kruis sterven. De TEGENSTANDER van God wil ons leven verwoesten, maar God wil ons graag behouden. We kunnen niet onze ogen gesloten lopen, maar we kunnen wel voorkomen dat we 'iets' zien. Vervolgens kunnen we voorkomen[...]"
Trefwoorden: Begeerte, Hoogmoed, Ogen


#5: "Niet door kracht of geweld, maar door Mijn Geest"

Door broeder M. Ezinga op 24 juli 2011.

"[...]en. Olie is het symbool van de Heilige Geest. Wij zijn compleet afhankelijk van God: lichamelijk, maar ook geestelijk. Er zijn bergen (moeilijkheden, TEGENSTANDERs) in ons leven, maar bergen zullen vlak worden door de Geest van God. God zal erop toezien. God gebruikt talenten van mensen, maar Gods werk is niet afhankelijk van mensen. God gebruikt m[...]"
Trefwoorden: Kracht, Geweld, Geest


 

Gevonden:

Er zijn 5 preken gevonden over: 'Tegenstander'.