#1: "De Zon der gerechtigheid"

Door broeder P. van der Lugt op 23 december 2018.
Trefwoorden: Licht, DUISTERNIS, Vrijheid


#2: "Het hart"

Door broeder J.H. Meinema op 23 oktober 2016.

"[...] aan God? Of wordt ons hart verleid door de afgoden van deze tijd? God's hart spreekt. God's hart huilt als ons hart afdwaalt van uit het licht in e DUISTERNIS. We weten dan niet meer hoe groot de liefde van God is. We lezen niets over berouw van Salomo in zijn leven, maar we weten dat Jezus Christus als Nakomeling van Salomo, vergeving en verzoe[...]"
Trefwoorden: Hart, Salomo, Liefde


#3: "Het Licht van de wereld"

Door broeder N. van de Berg op 6 juli 2014.

"De kerk is na Pinksteren enorm gegroeid door het doorgeven van het evangelie en door het uitleven van het evangelie (licht zijn in deze wereld). Wij zijn het licht van de wereld. Wij en ook de wereld ervaren dat niet altijd zo. Het is alleen door genade dat we het licht van de wereld zijn. De bron van het licht is Christus. Licht is een bron van [...]"
Trefwoorden: Licht, Jezus Christus, DUISTERNIS


#4: "De Geestelijke wapenuitrusting"

Door broeder T. Stier op 11 mei 2014.

"Wij zijn bevrijd van de macht van de DUISTERNIS. Wij zijn overgezet naar het koninkrijk van het Licht, maar toch hebben we nog steeds een geestelijke wapenrusting nodig. We worden vaak misleid door wat we zien (Gen. 3). Mozes bleef standvastig ziende de Onzienlijke. Laten ook wij onze ogen richten op de Here Jezus Christus. Hoewel de macht en de ti[...]"
Trefwoorden: Strijd, Waarheid, Geloof


#5: "Verlangen"

Door broeder W. Evers op 27 april 2014.

"[...]een wonder. Het verwerpt feiten. Ongeloof is zelfgericht. Geloof heeft geen wonder nodig, erkent de feiten en maakt mensen Godgericht. In geestelijke DUISTERNIS zie je niet je eigen zondigheid en verlorenheid. In het Licht zien we dat we verloren zijn en ervaren we dat we redding nodig hebben. Jezus zocht hem op en vroeg hem: "Gelooft u in de Zoon [...]"
Trefwoorden: Genezing, Verlangen, Ongeloof


#6: "Licht"

Door broeder A. van Wijngaarden op 25 december 2013.
Trefwoorden: Kerst, Licht, DUISTERNIS


#7: "Uw Koninkrijk kome - Deel 1"

Door broeder F. ter Velde op 3 september 2012.
Uit de serie: "Uw Koninkrijk kome".
Trefwoorden: Koninkrijk van God, Europa, DUISTERNIS


#8: "Relatie in plaats van regels"

Door broeder J. Heijdeman op 5 februari 2012.

"[...]rtrouwen van de blindgeborene door hem naar het bad van Siloam te sturen. Wij leven als het ware in een stad omringd door vijanden. Wij leven in de DUISTERNIS. Maar God heeft een tunnel gemaakt en laat het licht in ons leven stromen: Zijn Zoon. God verlangt dat wij drinken van het levend water, de Here Jezus Christus. [...]"
Trefwoorden: DUISTERNIS, Licht, Leven


 

Gevonden:

Er zijn 8 preken gevonden over: 'Duisternis'.