#1: "Vreemdelingen"

Door broeder H. Euser op 7 juni 2015.

"Als je je leven openzet voor vreemdelingen dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Het Bijbelgedeelte begint met een normale dienst in de synagoge. Vervolgens komt er een uitleg van de Here Jezus Christus. Tenslotte is er de ontknoping. De Here Jezus gebruikte in Zijn uitleg twee geschiedenissen waarin beschreven staat dat God Zich ontfermde over he[...]"
Trefwoorden: ZEGENEN, Synagoge, Vreemdeling


#2: "Waarom Israel?"

Door broeder T. van Ommen op 2 oktober 2011.

"[...]iet Gods volk, omdat Israel God trouw diende, maar het was om Gods genade. Gods handelen met Israel is de gemeente tot voorbeeld. God wil de gemeente ZEGENEN door Israel heen. Alleen als wij geloven wat er in Gods Woord staat, zullen wij ervaren wat er in Gods Woord staat. Waarom bestaat er zo'n grote haat tegen het volk Israel? God heeft nog een w[...]"
Trefwoorden: Israel, Wederkomst, Jezus Christus


#3: "Geloofsstrijd"

Door broeder N. Groot op 17 oktober 2010.

"[...] laten. Pijnlijke gebeurtenissen resoneren een poosje door ons leven, maar uiteindelijk zal het verdwijnen in ons leven. God wil ons en onze omgeving ZEGENEN. Wij moeten van tevoren keuzes maken op basis van Gods Woord. Als wij zondigen, dan zondigen we tegen God (bij God is er vergeving). Al onze gedachten moeten wij overgeven aan God. En Gods Woo[...]"
Trefwoorden: Jozef, Strijd


#4: "Gods zegen"

Door broeder N. van de Berg op 16 mei 2010.

"[...]. Geloof en hoop zijn gebaseerd op liefde. God riep Abram. God begon opnieuw met slechts een persoon. Door Abram wilde God alle families van de aarde ZEGENEN. God leerde Abram volkomen op Hem te vertrouwen. Zijn ook wij bereid te gaan waartoe God ons roept? God kan ons pas gebruiken en ZEGENEN als wij alles los laten en op Hem vertrouwen. God stuur[...]"
Trefwoorden: Abraham, Liefde, Vertrouwen


 

Gevonden:

Er zijn 4 preken gevonden over: 'Zegenen'.