#1: "Nahum - Boodschap van vertroosting"

Door broeder J. Brouwer op 20 augustus 2017.

"[...]e, vol van geweld en onrecht. Ninev?? 1/2 was het beeld van een wereld die leeft zonder God. In een wereld die leeft zonder God zij wij veilig onder VLEUGELS van Christus. Bij Hem mogen wij schuilen. God is goed voor ons. God is na-ijverig op de vijanden van Isra?? 1/2 l. God is geduldig, maar Zijn geduld heeft wel grenzen. Ninev?? 1/2 zou verw[...]"
Uit de serie: "De 'kleine' profeten".
Trefwoorden: Vertroosting, Veroordeling, Almacht


#2: "Een plaats van rust"

Door broeder G. Vochteloo op 18 juni 2017.

"[...] wat hij ging zeggen. Ruth moest zelf niet in actie komen. De Here Jezus Christus wilde Zijn vleugelen spreiden over Isra?l. Ruth vroeg Boaz om zijn VLEUGELS over haar te spreiden. Zij wilde schuilen onder de VLEUGELS van Boaz. We mogen schuilen onder de VLEUGELS van de Here Jezus Christus. In huis van God vinden wij rust. De Here Jezus Christus,[...]"
Trefwoorden: Losser, Israƫl, VLEUGELS


#3: "Ontzag voor gezag"

Door broeder T. Stier op 14 februari 2016.

"[...] de gemeente wil God Zijn wijsheid bekend maken aan alle overheden in de hemelse gewesten. God wilde Israel onder Zijn gezag, Zijn bescherming, Zijn VLEUGELS brengen. Maar Isra?l heeft niet gewild. Als de vrouw zich niet wil schikken onder het gezag van haar man, dan is dat geen getuigenis naar de wereld toe. Het gezag van de man is op basis van ([...]"
Trefwoorden: Gezag, Gezagsorde, Heersen


#4: "Zien wij het nog?"

Door broeder J. Nugter op 5 september 2010.

"[...]ge en verheven troon. God is zoveel hoger dan mensen en andere goden. Zijn wegen en gedachten zijn niet onze wegen en gedachten. De serafs hebben zes VLEUGELS. Twee VLEUGELS bedekken hun gezichten; zij zijn niet waardig de Here te zien; nederigheid. Twee VLEUGELS bedekken de voeten; een bede om bewaard te blijven op de wegen die ze gaan. Twee vleug[...]"
Trefwoorden: Ontzag, Heiligheid van God, Genade


 

Gevonden:

Er zijn 4 preken gevonden over: 'Vleugels'.