#1: "Het oog omhoog"

Door broeder A. Haverkamp op 7 januari 2018.
Trefwoorden: Verwachting, Geest en VLEES, Volharding


#2: "Wie is het Woord?"

Door broeder J. Nugter op 25 december 2016.

"K = Koning der Koningen
E = Eeuwige Rots
R = Rechtvaardige Raadsman
S = Soevereine Heer
T = Trouwe Herder
[...]"
Trefwoorden: Eeuwige Woord, Schepping, VLEESgeworden Woord


#3: "Overweldigende rijkdom van Zijn genade"

Door broeder G. Vochteloo op 23 februari 2014.

"[...]s vaak bezig met de schaduw van de werkelijkheid en niet met de werkelijkheid zelf : Christus. Regels lijken erg geestelijk, maar behagen slechts ons VLEES. Het doel moet steeds zijn wat Gods bedoeling is in ons leven. We behoren puur uit Gods genade te leven. We kunnen uit ons VLEES God niet behagen. Door Gods Geest leren we God kennen. Hier op aa[...]"
Trefwoorden: Opwekking, Sabbat, Geestelijke zegeningen


#4: "Oog in oog staan met Jezus"

Door broeder J.H. Meinema op 2 februari 2014.

"[...]adplegen. Sarai dacht dat zij Gods belofte tegenhield door haar onvruchtbaarheid. Zij worstelde met Gods belofte. Abram en Sarai handelden vanuit het VLEES. Wij zien ook vaak op de problemen en we vergeten Gods beloften. De gevolgen van het besluit van Sarai en Abram waren verdriet en gekwetstheid bij Abram, Sarai en Hagar. Vervolgens vluchtte Hag[...]"
Trefwoorden: Engel des Heren, Hagar, Sarai


#5: "Motivatie"

Door broeder J. Lukasse op 3 november 2013.

"[...]We hebben nieuw leven ontvangen in Hem om voor Hem te leven. We hebben een boodschap ontvangen voor deze wereld. We kennen elkaar niet meer naar het VLEES, ons aards verleden. We zijn een nieuwe schepping. We leven niet om onze afkomst, maar om onze toekomst. Zending is een motief om te leven. God heeft ons met Zich verzoend. Wij konden het niet; [...]"
Trefwoorden: Zending


#6: "Het nieuwe leven"

Door broeder S. van Groningen op 13 oktober 2013.

"[...]even op deze aarde bestaat uit een cirkel van zinloze gebeurtenissen. Er heerst een vloek over deze aarde. Het heeft geen zin om in te spannen om ons VLEES te behagen. Niet de werken van het VLEES en ook de werken van de wet geven geen zin aan het leven. Er is een vloek over deze aarde (de werken van het VLEES); er is een vloek over de werken van d[...]"
Trefwoorden: VLEES, Wet, Wedergeboorte


#7: "Afscheid nemen van het oude"

Door broeder J. Brouwer op 29 augustus 2010.
Trefwoorden: VLEES, Zonden, Nieuwe schepping


#8: "Manna"

Door broeder G. Vochteloo op 13 juni 2010.

"[...]et Brood des levens. We moeten het niet alleen weten, maar ook het Brood des levens nemen. We mogen ons voeden met het Woord van God (Christus is het VLEESgeworden Woord). Het Woord van God is soms een spiegel voor ons. Onze positie is in de hemel, maar wij leven nu nog in een woestijn. Nu begrijpen we niet alles van het Woord van God, maar Gods Ge[...]"
Trefwoorden: Woord van God, Bijbel


#9: "De Heilige Geest"

Door broeder J. Heijdeman op 4 maart 2007.

"[...]betekent vooruit gaan, het betekent dingen achterlaten, het betekent volharding, het betekent geestelijk gezond. De neiging om te gehoorzamen aan het VLEES blijft helaas aanwezig. Het VLEES zoekt de dingen op die goed zijn voor ons eigen ik, het wandelen door de Geest is gericht op Christus: "Wat zou de Here Jezus doen, hoe kan ik Hem dienen?" De [...]"
Uit de serie: "Het werk en de Persoon van de Heilige Geest".
Trefwoorden: Heilige Geest, Rust, Gehoorzaamheid


#10: "Geestelijke geboorte"

Door broeder J. Heijdeman op 4 februari 2007.

"[...]dig dan onder de indruk te zijn van de Here Jezus Christus om opnieuw geboren te worden. Als we voor de eerste keer geboren worden dan bestaan we uit VLEES, als we voor de tweede keer geboren worden dan leven we uit de Geest. Dan bepaalt de Heilige Geest ons leven en wij kunnen de Heilige Geest niet besturen. Uit onszelf verlangen wij niet naar G[...]"
Uit de serie: "Het werk en de Persoon van de Heilige Geest".
Trefwoorden: Wedergeboorte, VLEES, Geest


 

Gevonden:

Er zijn 10 preken gevonden over: 'Vlees'.