#1: "Evenwicht in de Schrift"

Door broeder J. Brouwer op 24 december 2017.
Trefwoorden: Evenwicht, Drie-eenheid, Genade en waarheid


#2: "Christus, ons voorbeeld"

Door broeder J. Heijdeman op 29 oktober 2017.

"[...]door het lijden heen te gaan. Christus is ons voorbeeld. We mogen Hem nadoen, zoals (vroeger) kinderen het voorbeeld moesten naschrijven in hun rekenSCHRIFT. We horen het niet af te raffelen. God heeft ons alles gegeven om Christus nauwkeurig te volgen. Wij zijn behouden door geloof, maar verlangen we er na dat God zal zeggen 'goed gedaan'. [...]"
Trefwoorden: Morfen (veranderen in), Volgen, Spiegel


#3: "Kennen we onze bijbel?"

Door broeder D. van Wijck op 2 juli 2017.
Trefwoorden: Profetie, SCHRIFT, Eindtijd


#4: "Een nieuwe start maken"

Door broeder A. van den Berk op 23 maart 2014.

"[...]deksel kon Uzza niet redden: hij stierf. David begreep Gods ingrijpen niet, maar de inzettingen van God waren genegeerd. Passen wij ons denken aan de SCHRIFT of passen wij de SCHRIFT aan ons denken aan? We kunnen situaties relativeren ten kosten van de Bijbelse waarheid. We kunnen bijvoorbeeld het evangelie aantrekkelijker maken voor de wereld. Wil[...]"
Trefwoorden: Optocht


#5: "De beloften van de Vader"

Door broeder P. van der Lugt op 27 mei 2012.

"[...]gen. Door de Heilige Geest komen de Vader en de Zoon in ons wonen. Door de Heilige Geest kunnen wij een rein leven leiden, kunnen we geloven zoals de SCHRIFT zegt. [...]"
Trefwoorden: Heilige Geest, Belofte, Israel


#6: "Een beslissing maken"

Door broeder J. Nugter op 11 april 2010.

"[...]a (en zijn huis) besloot de Here te dienen. Zijn keuze was niet afhankelijk van anderen. Daniel bleef trouw aan zijn relatie met God ondanks het bevelSCHRIFT van de koning. De Here heeft een grote prijs betaald. Durven wij een prijs te betalen in het dienen van God? Onze keuze om te dienen mogen we maken op basis van Gods goedheid en genade en trou[...]"
Trefwoorden: Soevereiniteit van God, Ziel, Dienen


 

Gevonden:

Er zijn 6 preken gevonden over: 'Schrift'.