#1: "Oog in oog staan met Jezus"

Door broeder J.H. Meinema op 2 februari 2014.

"[...]od en leerde Hem kennen; hij volgde God in vertrouwen. Abram kende dieptepunten, maar ook hoogtepunten. Hoop en wanhoop wisselden elkaar af. Abram en SARAI nemen besluiten zonder de Here te raadplegen. SARAI dacht dat zij Gods belofte tegenhield door haar onvruchtbaarheid. Zij worstelde met Gods belofte. Abram en SARAI handelden vanuit het vlees. W[...]"
Trefwoorden: Engel des Heren, Hagar, SARAI


#2: "Drie moeders in de bijbel; hoe God door hen werkte"

Door broeder J. Nugter op 13 mei 2012.

"[...]iten de relatie met God. Met de hulp van God kregen Adam en Eva een zoon; Ka?n. God geeft beloftes en houdt Zich daaraan. God zorgde bij Abraham en SARAI opnieuw voor een zoon. Ondanks dat de baarmoeder van SARAI was afgestorven gaf God hen een zoon: God verbond Zich opnieuw aan Zijn beloftes. SARAI werd de moeder van het volk Israel. Natuurlij[...]"
Trefwoorden: Gods beloften, Zoon van God, Kinderen


#3: "Isaac: een beeld van de Here Jezus"

Door broeder P. van der Lugt op 6 februari 2011.

"Isaac (hij lacht of hij zal lachen) werd geboren toen Sara? al 90 jaar oud was. In verwondering voor wat God ging doen, heeft Abraham gelachen, maar Sara? heeft gelachen in ongeloof, want zij keek op haar zelf. God heeft gedaan wat Hij beloofd had. We mogen ons vertrouwen op Hem stellen. We zullen nooit teleurgesteld worden in Hem. Isaac is een b[...]"
Trefwoorden: Isaac, Drie-eenheid, Geloof


 

Gevonden:

Er zijn 3 preken gevonden over: 'Sarai'.