#1: "Gods vertrekken"

Door broeder D. Steenhuis op 30 oktober 2016.

"Het was bijzonder dat een vreemde koningin dichterbij mocht komen bij koning SALOMO. Door genade zijn wij dichterbij gekomen bij God door Zijn Zoon Jezus Christus. Het boek Hooglied gaat over een heidenvrouw, die bijzonder wordt omschreven door SALOMO. Het huwelijk is een afbeelding van de relatie tussen Christus en Zijn gemeente. De vrouw uit Ho[...]"
Trefwoorden: Vertrek, Vaderhuis, SALOMO


#2: "Het hart"

Door broeder J.H. Meinema op 23 oktober 2016.

"SALOMO was geliefd door God. Hij kende het hart van SALOMO. Het hart brengt van nature slechte dingen voort. Ook zijn er mensen met een hart van goud. Ons hart kan God afwijzen, maar ook verlangen naar God. God vraagt ons hart aan Hem te geven. God wil vrede aan ons geven in ons hart. SALOMO had een relatie met God. Hij had een nederig hart. Hij h[...]"
Trefwoorden: Hart, SALOMO, Liefde


#3: "De helft is ons nog niet aangezegd!"

Door broeder A. van den Berk op 2 september 2012.

"De koningin van Sjeba of de koningin uit het zuiden kwam waarschijnlijk uit Jemen of Ethopie. De koningin had gehoord dat koning SALOMO de naam van de Heere verheerlijkte. De koningin kwam uit nieuwsgierigheid en wilde zelf onderwezen worden. Zij kwam met raadsels, levenslessen om hem op de proef te stellen. Zij was diep onder de indruk van SALOMO'[...]"
Trefwoorden: Sjeba


#4: "De grote Naam van onze Here"

Door broeder P. van der Lugt op 22 juli 2012.
Trefwoorden: SALOMO, Filippus, Doop


#5: "Het huis van God"

Door broeder P. van den Berg op 13 november 2011.

"[...]et beelden uit het oude testament. Niet het gebouw, maar de mensen van de gemeente vormen het huis van God. God had de tempel, gebouwd tijdens koning SALOMO, vervuld met Zijn heerlijkheid. Bij de tweede tempel kunnen we niet lezen dat God de tempel had vervuld, maar veel later zou Maria de Here Jezus Christus (een veel grotere heerlijkheid) in de t[...]"
Trefwoorden: Huis, Hogepriester, Gemeente


#6: "Geloofsstrijd"

Door broeder N. Groot op 17 oktober 2010.

"[...]ten wij hun begin en hun einde van het leven. Van meer dan 50 personen lezen we dat het einde van hun leven niet goed was, bijvoorbeeld Saul, Gideon, SALOMO etc. Wij moeten voortdurend keuzes maken. Iemand, die zichzelf overwint, is sterker dan die een stad inneemt. Jozef heeft gekozen om zijn broers te vergeven en los te laten. Pijnlijke gebeurten[...]"
Trefwoorden: Jozef, Strijd


 

Gevonden:

Er zijn 6 preken gevonden over: 'Salomo'.