#1: "Liefde voor Israel"

Door broeder A. Haverkamp op 5 oktober 2014.
Trefwoorden: Israel, Liefde, PIJN


#2: "Hosea - Gods heilige liefde"

Door broeder J. Brouwer op 29 september 2013.

"[...]n. Er was in die tijd slechts veel uiterlijke godsdienst. Het eerste hoofdstuk gaat over de overspelige vrouw en haar trouwe echtgenoot. Het was een PIJNlijke ervaring voor Hosea. God ervaarde dezelfde PIJN. Het resultaat waren bittere vruchten wat terug te vinden is in de namen van de kinderen: Jizre?l, God verstrooit, God grijpt in, Lo-Rachama, [...]"
Uit de serie: "De 'kleine' profeten".
Trefwoorden: Hosea, Gods Hart, Gods Karakter


#3: "Onze verlegenheden zijn Gods gelegenheden"

Door broeder J.H. Meinema op 19 februari 2012.

"[...]voedsel opraken en drukt de honger zwaar op ons. God zoekt een gelegenheid in ons leven om zich aan ons te openbaren. God weet van het verdriet en de PIJN in ons leven. God geeft ons kracht om de omstandigheden aan te kunnen. Uiteindelijk liet Jacob Benjamin gaan, nadat Juda zich als borg opstelde. Wij hebben een volmaakte borg: de Here Jezus Chr[...]"
Trefwoorden: Geestelijk voedsel, Omstandigheden


#4: "Geloofsstrijd"

Door broeder N. Groot op 17 oktober 2010.

"[...]end keuzes maken. Iemand, die zichzelf overwint, is sterker dan die een stad inneemt. Jozef heeft gekozen om zijn broers te vergeven en los te laten. PIJNlijke gebeurtenissen resoneren een poosje door ons leven, maar uiteindelijk zal het verdwijnen in ons leven. God wil ons en onze omgeving zegenen. Wij moeten van tevoren keuzes maken op basis van [...]"
Trefwoorden: Jozef, Strijd


#5: "Het lijden van de tegenwoordige tijd"

Door broeder H. Huijzer op 2 mei 2010.

"Het lijden van de tegenwoordige tijd is het niet waard om vergeleken te worden met de heerlijkheid die wij zullen ontvangen. Wij lijden door PIJN, verdriet, miskenning, vervolging, honger, rampen, etc. Lijden kan openbaar of verborgen zijn of niet erkend worden. Waarom laat een goede God lijden toe in zijn schepping? Het lijden past niet in onze cu[...]"
Trefwoorden: Lijden, Soevereiniteit van God


 

Gevonden:

Er zijn 5 preken gevonden over: 'Pijn'.