#1: "God trouw"

Door broeder N. van de Berg op 19 juni 2016.
Trefwoorden: Trouw, ONTROUW, Getrouw


#2: "Hosea - Gods karakter"

Door broeder J. Brouwer op 9 februari 2014.

"[...]eid, geen kennis van God), voor de zonden van misdaden (zweren, liegen, morden, stelen en overspel plegen). Ook klaagt God de leiders (priesters van ONTROUW, profeten van valsheid) aan. Het oordeel is onontkoombaar vanwege de afgoderij en vanwege de heerlijkheid van God. Vervolgens roept God op tot totale bekering (dit zal nog gebeuren), maar op k[...]"
Uit de serie: "De 'kleine' profeten".
Trefwoorden: Hosea, Karakter, Aanklacht


#3: "De tekenen van deze tijd"

Door broeder F. ter Velde op 4 december 2011.

"[...]hessaloncenzen hadden zich bekeerd van de afgoden. Ook nu zijn er afgoden (uit de Griekse cultuur: Zeus, Apollo, Artimis, Diana etc. ): immoraliteit, ONTROUW, homoseksualiteit, etc. tijdens de Olympische Spelen wordt Zeus aanbeden. Zeus is de vergoddelijkte mens, wat sterk terug te zien is in het humanisme. Overal zien we afbeeldingen met Zeus en E[...]"
Trefwoorden: Afgoden, Opgewekt uit de dood


#4: "Israel, Gods oogappel"

Door broeder A. Haverkamp op 24 oktober 2010.

"[...]an Hij begonnen is. God laat door Israel zien wat het betekent om Gods oogappel te zijn. Door Israel is het licht van God tot ons gekomen. Ondanks de ONTROUW van Israel bleef God getrouw en heeft Israel niet verlaten. Wij zijn een koninklijk kind door de Vader bemind. Zijn oog rust teder op ons. Hij is een God van vergeving, genade, barmhartigheid,[...]"
Trefwoorden: Israel, Oogappel, Vader


 

Gevonden:

Er zijn 4 preken gevonden over: 'Ontrouw'.