#1: "Het werk van de Heilige Geest"

Door broeder J. de Jongh op 11 juni 2017.

"[...]as om te zorgen voor de weduwen. Hij diende de gemeente in het eenvoudige. Stefanus gaf een getuigenis onder leiding van de Heilige Geest. Ondanks de OMSTANDIGHEDEN en reacties straalde Stefanus als een engel. Hij was in alle rust. In tijden van vervolging is het belangrijk dat wij het Woord van God kunnen herinneren. Ondanks de OMSTANDIGHEDEN kee[...]"
Trefwoorden: Stefanus, Heilige Geest, Vervolging


#2: "Bijbels geloof"

Door broeder B. van Twillert op 21 mei 2017.

"[...]loof' komen wij voor het eerst in de Bijbel tegen als Abraham in de put zat. God vroeg Abraham om omhoog te kijken en niet naar zichzelf of naar zijn OMSTANDIGHEDEN. Abraham zag het niet, maar geloofde God wel. Als ij het niet meer zien zitten, vraagt God ons om op Hem te vertrouwen en dat is moeilijk. Geloven is zien op de onzichtbare wereld van G[...]"
Trefwoorden: Geloven, Geloof, Verdriet


#3: "Vertrouwen en verwachten"

Door broeder C. Stier op 19 januari 2014.

"[...]aarom is de wereld vol van ongerechtigheid. Er is ons niet een leven zonder moeilijkheden voorzegd. De vrede Gods hebben wij ontvangen. Ondanks alle OMSTANDIGHEDEN van Daniel in Babel vertrouwt hij op God. God had een plan met Daniels leven, hoewel hij dat niet altijd zo ervaarde. In Babel stond het eigen kunnen centraal, terwijl we alles van God[...]"
Trefwoorden: Babel, Trouw


#4: "Psalm 55: een profetische psalm"

Door broeder T. Stier op 3 februari 2013.

"[...]d was in zeer grote nood en toch vertrouwde hij op God. Wij mogen God volkomen vertrouwen in onze zorgen en nood. God is ons een Hulp in de moeilijke OMSTANDIGHEDEN. David beschreef zijn nood. De nood van het huidige Israel is herkenbaar in deze psalm. Ook onze eigen nood is misschien herkenbaar in deze psalm. David was op de vlucht voor zijn eigen[...]"
Trefwoorden: Vertrouwen op God, Profetie, Antichrist


#5: "Jezus Christus: fundament en schuilplaats"

Door broeder A. Haverkamp op 12 augustus 2012.

"[...]ng tot de psalm is niet bekend, maar de grondslagen van zijn leven lijken weg te zijn. De Heere is onze wonderbare Raadsman. Wij zien op de zichtbare OMSTANDIGHEDEN. We worden kleingelovig. Als de grondslagen weg lijken te zijn, dan verlaten we onze post en vluchten naar de bergen, maar we mogen bij de Heere schuilen. Angst is een slechte raadgever[...]"
Trefwoorden: Hoop, Vertrouwen, Fundament


#6: "Onze verlegenheden zijn Gods gelegenheden"

Door broeder J.H. Meinema op 19 februari 2012.

"Wij weten vaak niet wat wij moeten doen in bepaalde OMSTANDIGHEDEN. Jacob was een man vol verdriet geworden na het bericht over de 'dood' van Jozef, terwijl de broers de waarheid hebben verzwegen. Zij werden direct aan hun leugen herinnerd toen ze voor Jozef stonden, maar God bekommerde Zich niet alleen over Jozef en Jacob, maar ook over de broers.[...]"
Trefwoorden: Geestelijk voedsel, OMSTANDIGHEDEN


#7: "De vreugde in de Here"

Door broeder J. Heijdeman op 31 oktober 2010.

"We kunnen door OMSTANDIGHEDEN onze vreugde kwijt raken, maar de vreugde in de Here is onze toevlucht. De schepping spreekt van Gods grootheid en Gods vreugde. Gods heeft alles gegeven om Zijn natuur mooi te maken. Ook heeft God beloofd, dat we een vreugdevolle toekomst zullen hebben. Het lijkt alsof tussen de schepping en de toekomst er geen vreugd[...]"
Trefwoorden: OMSTANDIGHEDEN, Vreugde, Schepping


 

Gevonden:

Er zijn 7 preken gevonden over: 'Omstandigheden'.