#1: "Blijf in mij"

Door broeder A. Haverkamp op 30 april 2017.

"[...]vaak op ons falen. De Here Jezus is de ware Wijnstok; wij zijn de ranken. Als wij in Hem blijven, dragen wij veel vrucht. "Spreek Here, want uw dienstKNECHT hoort." Wij zijn gericht op resultaat boeken. We leven wel met Christus, maar niet in Christus. Vruchten zijn geen resultaten van onze eigen activiteiten, maar zijn een gevolg van onze relatie [...]"
Trefwoorden: Wijngaard, Israƫl, Vrucht


#2: "Gods vertrekken"

Door broeder D. Steenhuis op 30 oktober 2016.

"[...]n; wij kunnen de Here Jezus leren kennen. Hij nodigt ons uit in Zijn vertrekken, zoals Jesaja de Heerlijkheid van de Heere mocht zien. Willen wij ook KNECHT van de Heere zijn? Willen wij Hem verheerlijken? De Here Jezus verlangt dat wij met Hem zullen zijn bij de Vader en de eeuwige Geest. Het gaat alleen om het kruis, het Lam dat net geslacht is. [...]"
Trefwoorden: Vertrek, Vaderhuis, Salomo


#3: "De vierde aankondiging van de lijdende Knecht"

Door broeder N. Groot op 22 februari 2015.
Trefwoorden: KNECHT, Lam, Welbehagen


#4: "Jesaja - hoofdstuk 42 t/m 53"

Door broeder D. Steenhuis op 8 april 2013.
Uit de serie: "Christus in Jesaja".
Trefwoorden: Jezus Christus, KNECHT


#5: "Door het geloof"

Door broeder T. Stier op 26 augustus 2012.

"Mozes werd de KNECHT des Heere genoemd. Hij was de meest zachtmoedige man. Hij mocht met God spreken, maar hij mocht niet het beloofde land ingaan. Mozes had niet tot de rots gesproken, maar hij had de rots geslagen. De rots was een beeld van Christus en Hij is eenmaal geslagen voor onze zonden. Er is geen tweede keer nodig. God gaf ons water uit d[...]"
Trefwoorden: Geloof, Belofte, Mozes


#6: "Wat Bijbelse namen over de Here Jezus vertellen"

Door broeder P. van der Lugt op 18 maart 2012.

"[...] keer 'de geliefde' genoemd, waarmee de Here Jezus (Zoon van David) wordt bedoeld: in 3:17, 12:18 en 17:5. De Here Jezus Christus was Zoon, maar werd KNECHT van God om de wil van God uit te voeren God roept ons op om te luisteren naar Zijn Zoon. God heeft Zijn genade geschonken in Zijn Geliefde. Ammon: getrouw, geloven. Geloven is 'amen' zeggen o[...]"
Trefwoorden: Geliefde, KNECHT, Pasen


#7: "Gedraagt u waardig het evangelie van Christus"

Door broeder J. Nugter op 10 juli 2011.

"[...]e tijd stil bij de positie die de Here Jezus in nam voor hij vanuit de hemel naar de aarde kwam en de positie die hij op aarde in nam (slaaf of dienstKNECHT) Door dat Christus zich heeft vernederd heeft God hem dan ook uitermate verhoogd. Jack gaat in op dit Bijbelse principe "Wie zich vernederd zal verhoogd worden" en de problemen die de[...]"
Trefwoorden: Evangelie, Christus


 

Gevonden:

Er zijn 7 preken gevonden over: 'Knecht'.