#1: "Openbaring van de Here Jezus Christus"

Door broeder D. Steenhuis op 17 september 2017.

"[...] Hem beter te leren kennen, In het laatste Bijbelboek gaat het over de openbaring van Jezus Christus. De Isra?lieten dachten telkens aan de dood van JOZEF, de redder van het volk, als zij door de woestijn reisde. Als wij het avondmaal vieren, worden wij opgeroepen aan de dood van de Here Jezus Christus te denken. Wij krijgen de zegen en genade va[...]"
Trefwoorden: Lam, Aanbidding, Uittocht


#2: "Wat is het verschil met Israel?"

Door broeder D. Steenhuis op 6 maart 2017.
Uit de serie: "Wat gebeurt er met de kerk?".
Trefwoorden: Vluchtsteden, Israel, JOZEF


#3: "Maar God heeft het ten goede gedacht"

Door broeder C. van Aalsburg op 18 oktober 2015.

"Hoewel JOZEF geen Bijbelstudies kon volgen of andere mensen om zich heen had om zijn geloof op te bouwen, liet JOZEF keer op keer zien (geworpen in de put, weggevoerd als slaaf, geworpen in de gevangenis) dat hij God vertrouwde. God was met JOZEF. Na de dood van vader Jakob waren de broers van JOZEF bang voor bloedwraak. De broers vroegen om verge[...]"
Trefwoorden: JOZEF, Bloedwraak, Vergeef


#4: "Jozef leeft. Jezus leeft!"

Door broeder A. Haverkamp op 5 april 2015.
Trefwoorden: Pasen, Verzoening, JOZEF


#5: "Duizend jaren van vrede komen toch"

Door broeder D. Steenhuis op 6 januari 2014.
Uit de serie: "Studies over de toekomst (seizoen 2013-2014)".
Trefwoorden: Tabernakel, 1000 jarig vrederijk, JOZEF


#6: "Drie moeders in de bijbel; hoe God door hen werkte"

Door broeder J. Nugter op 13 mei 2012.

"[...]el. Natuurlijk gezien was het opnieuw niet mogelijk dat een vrouw zwanger zou worden, omdat Maria ervoor gekozen had geen gemeenschap te hebben met JOZEF voor het trouwen. Door Gods ingrijpen werd Maria toch zwanger. Zij gaf zich over aan de wil van God en de gevolgen van Zijn besluit te accepteren. In Maria werken de beloftes en het verbond zich[...]"
Trefwoorden: Gods beloften, Zoon van God, Kinderen


#7: "Onze verlegenheden zijn Gods gelegenheden"

Door broeder J.H. Meinema op 19 februari 2012.

"Wij weten vaak niet wat wij moeten doen in bepaalde omstandigheden. Jacob was een man vol verdriet geworden na het bericht over de 'dood' van JOZEF, terwijl de broers de waarheid hebben verzwegen. Zij werden direct aan hun leugen herinnerd toen ze voor JOZEF stonden, maar God bekommerde Zich niet alleen over JOZEF en Jacob, maar ook over de broers.[...]"
Trefwoorden: Geestelijk voedsel, Omstandigheden


#8: "Ik weet het…. Ik weet het"

Door broeder H. Huijzer op 15 januari 2012.

"[...] te begrijpen. Het lijden blijft moeilijk, maar God wil dat wij het lijden anders beleven: het lijden laat ons bijzonder aspecten van God zien. 1. JOZEF is verkocht aan de Ismaelieten op weg naar Egypte. 2. JOZEF wordt verleid door Potifars vrouw en beland in de gevangenis. 3. JOZEF helpt de schenker en de bakker en die vergeten hem. 4. [...]"
Trefwoorden: JOZEF, Lijden, Moeite


#9: "Gods Positie Ster"

Door broeder P. van der Lugt op 8 januari 2012.

"De Here leidt de weg van JOZEF en zijn gezin en de weg van de drie wijzen ( Jesaja 60:3,6). De drie wijzen gingen op een aanwijzing van God en in het geloof op zoek naar de Here Jezus Christus om Hem te aanbidden. De ster vertelde de positie van het Kind: de Koning der Joden en de positie van de verblijfplaats van het Kind: in Israel. Zij hadden de[...]"
Trefwoorden: Koning der Joden, Positie, Aanbidden


#10: "Advent; Hij komt!"

Door broeder P. van der Lugt op 11 december 2011.

"[...] David voortkomen. Lukas 1:31 tot 33. De Messias zal er over 9 maanden zijn! De nadruk lag op het koningschap. Math. 1:20 tot 23. In de boodschap aan JOZEF lag de nadruk op het werk van de Here Jezus. Lukas 19:10, Joh. 1:11. De Here Jezus Christus is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren is ( in de eerste plaats voor Israel en in de tweede[...]"
Trefwoorden: Verwachting, Wederkomst, Jezus komt


#11: "De volharding van Jozef"

Door broeder N. Groot op 27 februari 2011.
Trefwoorden: JOZEF, Vertrouwen, Hoop


#12: "Geloofsstrijd"

Door broeder N. Groot op 17 oktober 2010.

"De vorige keer sprak broeder Groot over geloofsverdieping aan de hand van de geschiedenis waarin JOZEF werd verkocht door zijn broers. Deze keer sprak hij over geloofsstrijd. In de Bijbel worden 3000 personen genoemd. Van ongeveer 100 mensen weten wij hun begin en hun einde van het leven. Van meer dan 50 personen lezen we dat het einde van hun leve[...]"
Trefwoorden: JOZEF, Strijd


#13: "Een beslissing maken"

Door broeder J. Nugter op 11 april 2010.

"[...]t maakt niet uit waar we God dienen, maar of we God dienen. Stellen we ons vertrouwen volledig op God? De psalmist maakt een besluit om God te loven. JOZEF besloot ook God te dienen en niet te zondigen. Vanaf hij in de put had gezeten, was God met hem. Jozua (en zijn huis) besloot de Here te dienen. Zijn keuze was niet afhankelijk van anderen. Dani[...]"
Trefwoorden: Soevereiniteit van God, Ziel, Dienen


 

Gevonden:

Er zijn 13 preken gevonden over: 'Jozef'.