#1: "Hosanna! "

Door broeder C. van Aalsburg op 14 april 2019.

"HOSANNA! Gezegend is Hij Die komt in de Naam van de Heere, de Koning van IsraA<Trefwoorden: HOSANNA, Lam van God, Tempel


#2: "Loof den HEERE, want Hij is goed"

Door broeder P. van der Lugt op 10 maart 2019.
Trefwoorden: Lofprijs, Heil, HOSANNA


#3: "Hosanna! Gezegend Hij Die komt!"

Door broeder A. Haverkamp op 13 april 2014.

"[...]God maakt ons geschikt. De Here Jezus Christus kwam als Koning Jeruzalem binnen rijden op een ezel. Dit zal in de toekomst echt werkelijkheid worden. HOSANNA is een bede om verlossing, redding, maar de bedoeling van de Here Jezus Christus was niet om Israel te verlossen van de Romeinen. Hij kwam om ons te verlossen van onze zonden. De wereld is in [...]"
Trefwoorden: Psalmzondag, HOSANNA


#4: "Geergerd of geregeerd?"

Door broeder P. van den Berg op 4 maart 2012.

"[...]ert ons met onze zonden. Velen ergeren zich aan het evangelie. Vlak voor het Pasen hadden de Joden hoge verwachtingen van de Here Jezus. Zij riepen HOSANNA: verlossing, nu! De Grieken wilden de Here Jezus zien als genezer, wonderdoener, maar Hij antwoordde dat Hij zou lijden en sterven. Hij zou als Graankorrel sterven. Hij heeft zwaar geleden ond[...]"
Trefwoorden: Kruis, Verzoening, Evangelie


#5: "De intocht van de Here Jezus in Jeruzalem"

Door broeder C. van Aalsburg op 28 maart 2010.

"[...]12 en Joh 12: 1 t/m 7 Maria zalft de Here Jezus. De Here Jezus rijdt op een ezel. Hij, de Vredevorst. De romeinen rijden op paarden. De mensen roepen HOSANNA, er zit spanning in. Ze verwachten, hopen dat Hij hen van de Romeinen zal verlossen. Hij wil Jeruzalem vrede aanbrengen en ons ook.

Wij moeten niets meer, ons hart openen, Hem[...]"
Trefwoorden: Jeruzalem, Pasen


 

Gevonden:

Er zijn 5 preken gevonden over: 'Hosanna'.