#1: "De Rechabieten"

Door broeder P. van der Lugt op 10 september 2017.

"[...]ere wil voortdurend. God wil dat alle mensen behouden worden. De mens wil zijn eigen weg uit stippelen, maar de Here Jezus Christus bad in de hof van GETHSEMANE dat niet Zijn wil, maar Gods wil geschiede. Jaazanja: de Heere hoort. God hoort onze gebeden. We mogen al onze zorgen bij de Heere brengen. Jeremia: die de Heere heeft aangesteld. God heef[...]"
Trefwoorden: Afgoden, Tent, Namen


#2: "Slapen"

Door broeder D. Steenhuis op 27 oktober 2013.

"Slapen is niet meemaken van wat er te genieten is. De veiligste plaats is waar het vuur geweest is: de veiligste plaats is Golgotha waar de Here Jezus Christus in onze plaats het oordeel heeft ondergaan. God had aan Mozes laten zien dat Hij heilig en genadig is, wat tegenstrijdig lijkt. Elia stond net als Mozes in een rotsholte op de Sinai. Elia z[...]"
Trefwoorden: Olijfberg, Slapen, GETHSEMANE


#3: "Bidden en waken in Gethsemane"

Door broeder O. Lohuis op 24 maart 2013.
Trefwoorden: GETHSEMANE, Gebed, Waken


#4: "Onderweg naar Gethsemane"

Door broeder J. Nugter op 25 maart 2012.

"[...]e Here Jezus en Zijn Vader centraal. Het Johannes evangelie besteedt verschillende hoofdstukken aan de reis van het laatste avondmaal naar de hof van GETHSEMANE. Deze hoofdstukken bereiden ons voor om Hem te volgen, totdat het alleen maar om Gods wil (GETHSEMANE) gaat. Nu gaat het vaak nog om onszelf. Onderweg begint de Here Jezus Christus met he[...]"
Trefwoorden: GETHSEMANE, Snoeien, Dienstbaar


 

Gevonden:

Er zijn 4 preken gevonden over: 'Gethsemane'.