#1: "De grote Naam van onze Here"

Door broeder P. van der Lugt op 22 juli 2012.
Trefwoorden: Salomo, FILIPPUS, Doop


#2: "Gehoorzaamheid"

Door broeder A. Haverkamp op 25 september 2011.

"Horen naar Gods woord vraagt om gehoorzaamheid (Jona). Niet luisteren naar God heeft gevolgen voor onszelf en voor de mensen om ons heen. FILIPPUS kreeg halverwege zijn bediening in een opwekking, de opdracht om op het heetst van de dag naar een eenzame weg te gaan. FILIPPUS gehoorzaamde zonder vragen. De kamerling gehoorzaamde, geloofde het Woord [...]"
Trefwoorden: Gehoorzaamheid, Doop


#3: "De waarde van één"

Door broeder J. Lukasse op 24 januari 2010.

"[...]oen Hij een zondaar aansprak. De Here Jezus vertelde vervolgens drie gelijkenissen over het verloren schaap, de verloren penning en de verloren zoon. FILIPPUS had een bediening in Samaria, midden in een opwekking. Door Gods Geest wordt FILIPPUS weggestuurd naar een eenzame weg (weg van de bediening die hij had in Samaria). Ook wij moeten fijngevoel[...]"
Trefwoorden: Gelijkenissen, Kamerling, Woord van God


#4: "De Here Jezus ziet ons"

Door broeder J.H. Meinema op 15 februari 2009.

"[...] zal halen om ons bij de Vader te brengen. De Here zag de mensen in Samaria. Zij kwamen tot geloof door het evangelie van Christus. De Here zag ook FILIPPUS. Hij gehoorzaamde aan Gods opdracht. De Here zag de kamerling. Hij zocht God (in zijn verdriet). God antwoordde hem door Zijn Woord (Jesaja). FILIPPUS vertelde hem het evangelie: Jezus Christ[...]"
Trefwoorden: Verdriet, Kamerling, Blijdschap


 

Gevonden:

Er zijn 4 preken gevonden over: 'Filippus'.