#1: "Ontzag voor gezag"

Door broeder T. Stier op 14 februari 2016.

"[...] de gemeente. Door de gemeente wil God Zijn wijsheid bekend maken aan alle overheden in de hemelse gewesten. God wilde Israel onder Zijn gezag, Zijn BESCHERMING, Zijn vleugels brengen. Maar Israel heeft niet gewild. Als de vrouw zich niet wil schikken onder het gezag van haar man, dan is dat geen getuigenis naar de wereld toe. Het gezag van de man[...]"
Trefwoorden: Gezag, Gezagsorde, Heersen


#2: "Mahanaim, 2 kampen"

Door broeder J. de Jongh op 17 januari 2016.
Trefwoorden: Engelen, Jakob, BESCHERMING


#3: "Hosea - Gods gerechtigheid"

Door broeder J. Brouwer op 25 mei 2014.

"[...] Alleen aan Israel was de kennis van de ware God toevertrouwd. Kennis was niet alleen iets van het hoofd, maar ook van het hart. Israel verwierp Gods BESCHERMING. Zij zochten BESCHERMING bij andere volkeren. Israel richtte valse altaren op. Zij vereerden op zelfgekozen wijze en op zelfgekozen plaatsen. Het oordeel van God komt door zorgen (Hosea 9[...]"
Uit de serie: "De 'kleine' profeten".
Trefwoorden: Hosea, Gerechtigheid


#4: "Geloofsstrijd"

Door broeder N. Groot op 17 oktober 2010.

"[...]ifar's vrouw, wrok, bitterheid etc. ) van zich af te houden als een boogschutter. Jozef was iemand, die Gods voorziening kende. Hij leefde onder Gods BESCHERMING. God weet onze grenzen. Hij weet wat wij aankunnen. Jozef diende God als zijn Herder. Nemen wij ons voor om niet te zondigen en nemen wij ons voor om ons te laten beschermen door Hem?[...]"
Trefwoorden: Jozef, Strijd


#5: "Heilig leven"

Door broeder R. Klein Haneveld op 1 augustus 2010.

"[...]gheid associeren wij met een stille, sombere sfeer. Maar heiligheid heeft met God te maken. God is indrukwekkend. We kunnen God niet ontmoeten zonder BESCHERMING. Voorwerpen in de tempel waren heilig: deze voorwerpen waren toegewijd aan de tempeldienst. Van nature zijn wij dood; afgescheiden van God. Maar nu zijn wij geheiligd. Wij moeten erkennen [...]"
Trefwoorden: Heilig, Zonden


 

Gevonden:

Er zijn 5 preken gevonden over: 'Bescherming'.