#1: "Ontzag voor gezag"

Door broeder T. Stier op 14 februari 2016.

"[...]dam heeft het gezag ontvangen om het beeld van God, Christus, uit te dragen. Door de zondeval waren Adam en Eva niet langer beelddragers van God. De BEGEERTE van de vrouw zal uitgaan naar de man; zij verwacht veilig en geborgen te zijn bij haar man en de man zal heersen over de vrouw. De gezagsverhouding binnen het huwelijk weerspiegelt de relatie[...]"
Trefwoorden: Gezag, Gezagsorde, Heersen


#2: "De Geestelijke wapenuitrusting"

Door broeder T. Stier op 11 mei 2014.

"[...]de tijd van de satan beperkt is hebben wij nog steeds te worstelen. Het is een geestelijke strijd en niet langer een strijd tegen allerlei vleselijke BEGEERTEn. In deze strijd mogen we ons bewust zijn van het feit dat we in Christus zijn. We worden opgeroepen om stand te houden. We hoeven geen land te veroveren, want Christus heeft ons overgezet in[...]"
Trefwoorden: Strijd, Waarheid, Geloof


#3: "Schuilen bij God"

Door broeder W. Evers op 22 september 2013.

"Er zijn drie crisissen gaande: een morele, een financiele en een machtscrisis. De wortel van deze crisissen is de BEGEERTE van de mens. BEGEERTE verwoest de wereld. Door de ongehoorzaamheid van Achan kwamen ongeveer 36 Israelieten om het leven. Hij moest met zijn gezin en zijn bezittingen worden gestenigd. God kan zonden niet door de vingers zien,[...]"
Trefwoorden: BEGEERTE, Hoogmoed, Ogen


#4: "Onze gedachten"

Door broeder J.H. Meinema op 27 januari 2013.

"Welke gedachten beheersen ons dagelijks leven? God kent onze gedachten en ons hart. Wij hebben gedachten van blijdschap, BEGEERTE, boosheid, etc. Asaf was verantwoordelijk voor het voorgaan in het loven en prijzen van God, maar in Psalm 77 blijkt dat zijn gedachten vol van twijfel waren. Hij probeerde zelf om van zijn gedachten verlost te worden. H[...]"
Trefwoorden: Vertrouwen op God, Denken


 

Gevonden:

Er zijn 4 preken gevonden over: 'Begeerte'.