#1: "God is goed"

Door broeder J.H. Meinema op 31 november 2014.
Trefwoorden: Beproeving, Vertrouwen op God, ASAF


#2: "Worstelen totdat ..."

Door broeder J. Nugter op 4 augustus 2013.

"ASAF was aangewezen als aanbiddingsleider. Hij mocht elke dag God aanbidden en het volk Israel daarin voorgaan. Toch kende ASAF strijd en had hij vijanden: de duivel, de wereld en zijn eigen "ik". Ondanks de strijd kon hij zeggen 'waarlijk God is goed'. ASAF was open en beleed dat hij jaloers was op de voorspoed van de ongelovigen. Hij richtte zich[...]"
Trefwoorden: Jaloezie, Strijd, Leven


#3: "Onze gedachten"

Door broeder J.H. Meinema op 27 januari 2013.

"Welke gedachten beheersen ons dagelijks leven? God kent onze gedachten en ons hart. Wij hebben gedachten van blijdschap, begeerte, boosheid, etc. ASAF was verantwoordelijk voor het voorgaan in het loven en prijzen van God, maar in Psalm 77 blijkt dat zijn gedachten vol van twijfel waren. Hij probeerde zelf om van zijn gedachten verlost te worden. H[...]"
Trefwoorden: Vertrouwen op God, Denken


#4: "Zuchten, Zinken, Zingen, Zweven"

Door broeder J. Nugter op 23 januari 2011.

"Het is niet bekend wat de benauwdheid van ASAF was. Ook is niet bekend wat de oplossing was van de problemen van ASAF. De psalm begint zeer ikgericht. In onze benauwdheid zijn wij aanvankelijk vol met zelfmedelijden. En als wij denken aan God, dan kreunen en zuchten wij nog meer. God geeft ons rust en vrede. God geeft ons kracht om Hem te prijzen[...]"
Trefwoorden: Zelfmedelijden, Benauwdheid, Er bovenuit getild


#5: "Bitterheid in ons leven"

Door broeder T. Stier op 16 januari 2011.

"ASAF had als bediening God te prijzen, toch ervoer ook hij geestelijke strijd. ASAF wist wel dat God goed is voor hen, die een rein hart hebben. Het gaat God om ons hart. Als ASAF naar de wereld keek, begon hij te twijfelen aan Gods goedheid. Hij had veel moeite, maar de goddelozen leken geen moeite te hebben. De weg van de goddelozen gaat uiteinde[...]"
Trefwoorden: Strijd, Antichrist, Israel


 

Gevonden:

Er zijn 5 preken gevonden over: 'Asaf'.